zoeken

Preventie

Preventie

  • Hago Zorg helpt verspreidingsrisico’s inzichtelijk te maken met een MRSA-scan. Naar aanleiding van onder meer het gebouw, de schoonmaakprocedures en de logistiek kunnen protocollen worden opgesteld die in belangrijke mate aan de preventie van MRSA zullen kunnen bijdragen.
  • Hago Zorg kan de medewerkers van het ziekenhuis informeren en trainen om volgens de decontaminatie-, reinigings- en desinfectieprotocollen te werken.
  • De MRSA-bacterie verspreidt zich gemakkelijk en snel via stof. Dagelijkse en structurele reiniging van contactvlakken en reductie van stof in het ziekenhuis leveren een belangrijke bijdrage in het elimineren van risicofactoren. Hago Zorg kan helpen bij het opstellen van een doordacht schoonmaakprogramma-draaiboek.
  • Naast stof vormen luchtkanalen een ideaal transportmiddel voor de MRSA-bacterie. Het beheersen van de luchtstroom is dan ook van groot belang bij het voorkomen van MRSA-besmetting. Hago Zorg heeft de expertise in huis om te adviseren over luchtstroombeheersing en hoe te handelen in geval van besmetting.
  • In de ontwerpfase van een ziekenhuis kan al rekening worden gehouden met preventieve maatregelen tegen MRSA. Door bijvoorbeeld de inbouw van sluizen, zijn besmette ruimtes makkelijker te isoleren. En door bijvoorbeeld niet te kiezen voor een systeemplafond, maar voor een glad afwasbaar plafond is een ruimte snel en efficiënt te desinfecteren en blijft besmetting tot een minimum beperkt. Wanneer bij de bouw van bijvoorbeeld een high-care ruimte een aantal schoonmaak- en disciplinaire stappen wordt ingelast, zal bij gebruik van de ruimte veel minder stof ontstaan en is er dus minder kans op MRSA-besmetting.